Szerencsejáték fogyasztási szokások 2021-ben

 

2021-es felmérésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy viszonyul a magyar lakosság a szerencsejátékokhoz. Vajon mely játékok a legnépszerűbbek és melyik korosztály bízik leginkább szerencséjében? A pandémia alatt népszerűbb az online felületen zajló szerencsejáték vagy a személyes fogadásnak megmaradt a varázsa? Infografikánk most ezekre a kérdésekre is választ ad.



Eredményeink szerint a magyarok valamivel több, mint fele nem játszik szerencsejátékokat a Szerencsejáték Zrt.-nél. A válaszadók 42 százaléka szokott játszani, ebből csupán 6 százalék az, aki személyesen és online módon is. A játékosok többsége még mindig személyesen játszik lottózóban, postán vagy az újságosnál.

A legnépszerűbb játékok top három helyezettje, melyet havi rendszerességgel játszanak: az ötös lottó, a különféle sorsjegyek és a hatos lottó lett. Az utolsó helyen holtversenyben a kenó, a puttó és az egyéb sportfogadás áll 2-2 százalékkal.

Az alkalmankénti játékosok között 8 százaléknak volt már valaha olyan nyereménye, ami meghaladta az akkori egy havi nettó fizetését. A heti rendszerességgel játszók körében ez az arány magasabb, majdnem minden negyediknek volt már ekkora nyereménye.

A 60 év felettiekre jellemző elsősorban, hogy heti rendszerességgel játszanak, a fiatalok jelentős többsége csak alkalmanként. 


Embed kód az infografika beágyazásához:




Megjegyzések